SK5UM Winlink Global Radio Email®

.

Ericsson C92 med KPC3+ för Packet VHF. Icom IC-707 för HF med SCS Pactor4 modem Dragon och Signalink för Ardop & Vara ljud- TNC

Vår Trimodeserver på Öja har gått utan problem under hela 2020 med ca 1800 meddelande. Den är flitigt använd av andra RMS stationer i Europa. Se nedan statistik.

Winlink Global Radio E-post …

… är ett nätverk av sändaramatörer och auktoriserade statligt licensierade stationer som tillhandahåller världsomspännande radio-e-post med kommunikation över radio där internet inte finns. Systemet byggs, drivs och administreras helt ideellt av licensierade sändaramatörer. Den stöder e-post med bilagor, positionsrapportering, väder- och informationsbulletiner och är känd för sin roll i interoperabla nöd- och katastrofhjälpskommunikationer. Den kan fungera helt utan internet – automatiskt – med hjälp av smarta hopkopplade relästationer. Licensierade Winlink-operatörer / -stationer använder både amatörradio och statliga radiofrekvenser över hela världen. Stöd för systemet tillhandahålls av Amatör Radio Safety Foundation, Inc., en icke-vinstdrivande enhet för allmän nytta i USA 501 (c) (3). Winlink Global Radio Email®️ är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Amateur Radio Safety Foundation, Inc.

Vår TrimodeServer  kör samtliga moder och är idrift dygnet runt alla dagar.

 

 

   

Det här inlägget postades i Winlink2000. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar