Incheckare lokalnät 12e september 2024.

Incheckare på lokalnätet den 5e september 2024 med operatör SM5YRA/Stephan.

9 stycken deltagare ikväll:

SM5VSS/Björne, SM5LEI/Kjell, SM5TAF/Anders, SM5WJE/Gunnar, SM5TEY/Roland, SA5YLX/Agneta, SM5KDE/Anders, SM5KDE/Anders, SM5TAH/Mats, SM5SDQ/Janne, SM5OXV/Urban,  samt SM5YRA/Stephan.

Klubbnyheter för denna vecka:

– I söndags har vi haft en temakväll om jordning som SM5RVH/Robban höll i. Vi lärde oss en hel del om vad man kan göra eller absolut inte ska göra! Sedan blev det fika samt en del frågor vi hade om AMPRnet blev besvarat av Robban med.

– Vecka 39 i september är det ’beredskapsveckan 2024’ i hela landet. Flens kommun har som tema:”sätt igång!” Det är en uppmaning att  stärka sin egenberedskap innan en kris eller ett krig hotar. Klubben ska delta i evenemanget på Heden i Malmköping söndagen den 29e september mellan 10:00-16:00. De som ska ställa upp allt är på plats tidigare. Vi hoppas att kunna sprida kunskap om vår klubb och vad vi kan bidra med i en nödsituation. Det blir förmodligen ett besök av kommunen i vår stuga (=osäker) var man vill ta en titt hur det ser ut och vad vi gör. Man pratar även om en intervju/video som man vill använda på sociala medier som marknadsföring. vi säger bara tack!

– I veckan blev även en datum spikad när SM5UKP/Micke ska berätta om Rakelsystemet. Söndag 13e oktober kl. 18:00 är alla välkomna.

Radio tips samt DX-nyheter:

– Fortsatt bra konditioner på de flesta band, trots lite svajigt ibland. Framförallt högra band, 20 meter och uppåt går bra.

– Bernhard, DL2GAC är QRV som H44MS från Honiara på Solomon öarna som=IOTA OC – 047, detta till 18 September 2024.

– IK5WWA/Giuseppe, aktiverar Sant Antiaco Island, IOTA EU – 165. Detta mellan 1 – 15 September.

– SAC test på CW är den 21+22 september, SSB delen är 12+13 oktober. Mer info på Contest spalten hos ssa.se

– KH8T är anropsignalen från American Samoa. Man är igång på alla band mellan 80-10 meter detta till och med den 16e september.

När vi (TAH+YRA) var hos klubbstugan idag blev vi hälsad på av några polishundar och bilar!

Det var allt för denna gång,

nästa vecka har vi SK5UMs lokalnät igen: samma frekvens och tid, vi hörs.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar